În urma unei investigaţii derulate pe o perioadă de mai mulţi ani, Consiliul Concurenţei a amendat firmele UPC şi RDS pentru că şi-ar fi împărţit influenţa în Timişoara, încălcând legea concurenţei. Curtea supremă a anulat însă amenda.
Potrivit documentului prin care firmele UPC şi RDS au fost amendate de Consiliul Concurenţei, investigaţia de la Timişoara a pornit în urmă cu 10 ani, în urma unei sesizări prin care se reclama faptul că firmele de cablu TV UPC şi HI-FI Quadral (care a suferit mai multe modificări în urma reorganizării, iar într-un final a fost preluată de RCS&RDS) au făcut o înţelegere pentru a-şi împărţi zonele de influenţă din Timişoara. Inspectorii de la Consiliul Concurenţei au demarat în 2002 o anchetă, în urma căreia au constatat că cele reclamate se confirmă. Astfel, printr-o decizie din anul 2006, Consiliul Concurenţei a decis să amendeze firmele. UPC a primit o amendă de 7,25 milioane de lei, iar RCS&RDS, o amendă de 800.000 de lei.
Cele două companii au contestat amenda în instanţă, iar după un proces care a durat mai bine de patru ani, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat dreptate firmelor, anulând amenzile primite de UPC şi RDS&RCS. Prin aceeaşi sentinţă s-a decis ca UPC să plătească o amendă de 4 milioane de euro pentru majorarea nejustificată a tarifelor. Decizia magistraţilor de la Curtea Supremă arată că relaţia dintre firmele de cablu-tv şi clienţi nu sunt cele mai bune, fapt confirmat şi de şeful OPC Timiş, Marinela Iliaş. Potrivit acesteia timişorenii depun reclamaţii împotriva firmelor de cablu, în unele situaţii se ajunge la amenzi, dar de cele mai multe ori problemele se rezolvă pe cale amiabilă.