Soţia fostului ministru al Muncii Ioan Botiş, Ligia Botiş, a "prezentat o situaţie care nu corespunde realităţii" în CV-ul depus pentru a fi parte a proiectului european "Şansa la demnitate", au descoperit inspectorii DLAF, motiv pentru care aceştia au sesizat DNA.
Reprezentanţii Departamentului de Luptă Antifraudă au comunicat, la solicitarea MEDIAFAX, că cei care au verificat modul în care a fost derulat proiectul "Şansă la demnitate" al Asociaţiei Parteneriat Euro-Activ Bistriţa au descoperit "posibile infracţiuni legate de modul de obţinere a fondurilor europene". Mai mult, DLAF susţine că aceste posibile infracţiuni au fost săvârşite de "persoanele responsabile cu furnizarea documentelor necesare pentru dovedirea eligibilităţii proiectului".
"Aceste persoane au prezentat situaţii care nu corespund realităţii, creând aparenţa îndeplinirii unor condiţii obligatorii pentru obţinerea finanţării din bugetul UE", au comunicat reprezentanţii DLAF la cererea MEDIAFAX.
Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că reprezentanţii DLAF au ajuns la concluzia că soţia fostului ministru Botiş, Ligia Botiş, care în proiect avea poziţia de "responsabil grup de lucru II", a "mistificat adevărul" în ceea ce priveşte experienţa sa reală.
"Doamna Botiş trebuia să aibă cinci ani de experienţă în management, resurse umane sau comunicare. În realitate, ea a lucrat doar un an şi patru luni ca manager al firmei ei, un mic atelier de mobilă care a avut, de la înfiinţare, cel mult trei angajaţi. A trecut, de asemenea, în CV, la capitolul «experienţă profesională», faptul că este doctorand la Universitatea Tehnică din Cluj, pe care a trecut-o ca fiind angajatorul ei, în condiţiile în care nu are cu instituţia un raport de muncă", au declarat sursele judiciare citate.
Mai mult, având în vedere performanţele economice ale firmei lui Botiş, controlorii DLAF au