Anul universitar 2011-2012 este ultimul an pe care unii rectori îl încep în această calitate, atenționează ministrul educaţiei Daniel Funeriu. Sursa: CODRIN PRISECARU
"Să vină oameni care ştiu ce înseamnă dezvoltare instituţională, oameni care până acum au fost reduşi la tăcere, iar mediocrităţile s-au aflat în prim-plan", a subliniat Funeriu într-o conferinţă de presă legată de noul an universitar, desfăşurată la Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.
În urmă cu un an, ministrul Funeriu a mai propus un ordin prin care profesorii universitari să fie pensionaţi la vârsta de 65 de ani, putând continua activitatea de predare şi de cercetare doar cu acordul Senatului universitar.
O altă măsură a Legii Educaţiei Naţionale prevede ca, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare, " persoanele care deţin funcţia de rector trebuie să opteze între această funcţie şi funcţia de conducere sau demnitate publică şi/s-au funcţia de conducere în cadrul unui partid politic deţinute".
Într-o asemenea situaţie se aflau rectorii: Florian Popa(deputat PSD şi rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti), Ştefan Drăgulescu (deputat PDL şi rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" Timişoara), Ecaterina Andronescu (senator PSD şi rector al Universităţii Politehnica Bucureşti) şi Nicolae Robu (senator PNL şi rector la Politehnica Timişoara).
Universităţile cu locuri mai multe la masterat şi doctorat primesc fonduri mai mari
Universităţile de cercetare avansată şi educaţie primesc cu 20-30% mai multe locuri la masterat şi doctorat şi, prin urmare, o finanţare mai mare, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu.
Potrivit ministrului, veniturile universităţilor ai căro