Au fost doi ani de aventură! O aventură a gustului, dar înainte de toate o aventură a tinereţii în plin proces de modelare. Ca sticla glăjarilor de la Murano au fost copiii aceştia în mâinile maeştrilor lor! Ori, ca să rămânem în atmosfera gastronomiei, ca "sticla" de zahăr ars din care se modelează flori, grile şi zâmbete.
Începând cu toamna anului 2009, Proiectul "Centrul de formare şi integrare profesională «Curcubeu»" (Sighişoara) a adus în prim plan o acţiune complexă, de tip "integrativ", prin care se dorea combinarea formării profesionale cu intermedierea de competenţe-cheie şi cu abordări socio-pedagogice şi socio-terapeutice. În acest fel, mai mult de douăzeci de tineri provenind din medii social defavorizate au avut şansa dezvoltării profesionale, dar şi a dezvoltării personale, depăşindu-şi astfel condiţia şi urcând o nouă treaptă în plan social. Cofinanţat de Fondul Social European (FSE), prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013 "Investeşte în Oameni!", în cadrul Axei Prioritare 6 "Promovarea incluziunii sociale", proiectul a avut de la bun început opt parteneri majori, dintre care unul transnaţional, Jurnalul Naţional fiind, în acest context, partenerul media.
Dintre toate meseriile în care putea fi aplicat, Volker Reiter, directorul Centrului de Integrare Inter-Etnică pentru Tineret Sighişoara, promotorul proiectului, le-a ales pe cele din domeniul restauraţiei şi turismului, adică: bucătari, ospătari, recepţioneri, menajere de hotel. "De la începutul activităţii mele în turism, observ, mai ales la Sighişoara, faptul că personalul din domeniu este foarte slab pregătit profesional şi că cele mai multe dintre certificatele de absolvire a programelor de formare nu sunt corelate cu abilităţile reale ale absolvenţilor." După doi ani de pregătire, absolvenţii Centrului "Curcubeu" ar putea prob