„Pentru a nu rămâne prea mult însă în domeniul supoziţiilor, în condiţiile în care în procesul penal, investirea unei instanţe de judecată nu se poate face altfel decât pe bază de probe certe, înseamnă că orice dubiu creat îi profită celui acuzat, recte inculpaţilor din prezenta cauză"
Anunţat cu surle şi cu trâmbiţe în urmă cu un an drept cel mai important caz de corupţie de la Autoritatea Rutieră Constanţa şi Regionala de Drumuri şi Poduri Constanţa, dosarul penal al presupuşilor corupţi s-a dizolvat ca un balon de săpun. După ce le-au confiscat banii din case, i-au băgat la beci pentru 24 de ore şi au cerut arestarea suspecţilor pentru 29 de zile, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au decis scoaterea de sub urmărirea penală a aşa-zişilor corupţi. Motivul? După câte s-ar părea, lipsa probelor.
La începutul lunii septembrie 2010, o veste-şoc zguduia din temelii ARR Constanţa şi Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa: o parte din angajaţii respectivelor instituţii fuseseră prinşi cu şpagă. Nicolae Zarzăre, Dorin-Nicolae Dragomir, Florin Marius Popescu, Valeriu Vasile Bucur, Gabriel Pătru, Dan Ion Vâlsan, Ferodin Husein, Ovidiu Popa şi Bogdan Tănase au fost percheziţionaţi de mascaţi sub coordonarea anchetatorilor, luaţi pe sus şi duşi la beci, iar a doua zi, prezentaţi instanţei cu propunere de arestare pentru 29 de zile, sub grave acuzaţii de corupţie. Atât propunerea de arestare, cât şi recursul procurorilor au fost respinse de instanţele de judecată, iar suspecţii au fost cercetaţi în stare de libertate. De menţionat că, din cei nouă suspecţi, doar doi au fost trimişi în judecată, pentru fapte de corupţie. Cei doi sunt Gabriel Pătru şi Dan Ion Vâlsan, procesul lor desfăşurându-se la Tribunalul Constanţa. Restul şapte, însă, au fost de curând scoşi de sub urmărirea penală, fără însă ca procurorii să motiveze cl