54 de arderi necontrolate, dintre care 40 doar în Argeş, au mistuit vegetaţia uscată în sudul ţării. În luna septembrie, numărul incendiilor care au izbucnit în Argeş s-a ridicat la 200, din care trei sferturi sunt cele de vegetaţie.
Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş au avut un weekend de... foc. Nu mai puţin de 40 de incendii de vegetaţie au izbucnit la început de octombrie, cu 20 mai multe decât săptămâna trecută, din cauza sătenilor care au început curăţenia de toamnă pe ogoare, au pus foc şi au lăsat flăcările nesupravegheate.
Incendiu lângă A1
Ieri după-amiază, seria arderilor necontrolate a culminat cu un incendiu care s-a produs în comuna Oarja, la kilometrul 102 al autostrăzii Bucureşti-Piteşti, sensul de mers spre Capitală. 10.000 de metri pătraţi de coceni uscaţi au ars în întregime, iar poliţiştii au fost nevoiţi să dirijeze traficul care se desfăşura cu vizibilitate redusă, din cauza fumului gros. Cei 10 pompieri au intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă pentru a lichida incendiul, dar şi cu lopeţi, mături sau bidoane cu apă pentru a împiedica răspândirea flăcărilor.
Foc în tot judeţul
Sâmbătă, un incendiu de proporţii a izbucnit şi în comuna Stâlpeni, sat Livezeni. Focul a mistuit patru hectare de vegetaţie uscată şi s-a extins şi la o plantaţie de puieţi de plop, aparţinând Ocolului Silvic Mihăieşti. Pompierii nu au mai avut ce face pentru 20.000 de metri pătraţi din plantaţie, care s-au transformat în scrum.
Argeşenii care şi-au făcut curăţenie pe terenurile de pe care au recoltat cerealele şi legumele nu au ţinut cont că vântul a avut 10 kilometri la oră, fapt ce a intensificat răspândirea scânteilor şi a flăcărilor. Localităţile în care pompierii au intervenit au fost: Teiu, Mărăcineni, Merişani, Strâmbeni, Bărăşti, Bârla, Dobreşti, Călineşti, Bradu, Stâlpe