Wizz Air vrea să extindă capacitatea de transport pe Aeroportul Timişoara de la o aeronavă la două unităţi, dar aşteaptă rezultatul investigaţiei CE cu privire la discounturile oferite de aerogară, şi se aşteaptă să transporte anul viitor cu 15-20% mai mulţi pasageri din şi către România.
"Luăm în considerare încă un avion pentru Timişoara, pe lângă cel deja existent. Rămâne de văzut dacă acest lucru se va întâmpla la anul sau în anul următor, însă până atunci aşteptăm rezultatul anchetei Comisiei Europene", a declarat vicepreşedintele Wizz Air, John Stephenson. CE a deschis în luna mai o investigaţie la sesizarea Carpatair cu privire la relaţiile contractuale dintre aeroportul din Timişoara şi Wizz Air, respectiv un contract de marketing încheiat în 2008 şi neplata unor taxe de aeroport în valoare de 2,6 milioane de euro, precum şi reduceri suplimentare de 72% până la 85% la toate taxele de aeroport pentru aeronavele de mare capacitate.
În luna septembrie, CE a emis o opinie preliminară conform căreia discountul oferit Wizz Air "constituie fără îndoială, în conformitate cu o practică consacrată, ajutor de stat" şi a transmis autorităţilor române şi operatorului aerian că trebuie să-şi prezinte poziţia până la 13 octombrie. Stephenson consideră că discounturile au fost o soluţie prin care toţi cei implicaţi au avut de câştigat prin atragerea traficului de pasageri.
Potrivit reprezentantului Wizz Air, cota de piaţă a operatorul în România a crescut în ultimii trei ani cu 20 de puncte procentuale, la 30%. România a devenit astfel a doua piaţă pentru companie, după Polonia. El a estimat că anul viitor traficul de pasageri din şi spre România va creşte cu 15-20% faţă de acest an, de la 2,6 milioane la 3,2 milioane.
Wizz Air vrea să extindă capacitatea de transport pe Aeroportul Timişoara de la o aeronavă la două unităţi, dar aşteaptă rezultatul i