Legitimat la Clubul Sportiv Reşiţa 07, suceveanul este în paralel instructor pentru aproximativ 150 de copii de la Şcoala Generală Nr. 3 şi la Universitatea „Ştefan cel Mare“ din oraş.
A început înotul la patru ani şi jumătate la Şcoala Generală Nr. 3 din Suceava, iar de la şapte ani a început să obţină primele rezultate ce aduceau după sine numeroase diplome şi medalii.
De la şapte ani şi jumătate a început să facă performanţă, îndrumat de profesoara Aurelia Deaconu. Până la majorat a reprezentat Clubul Sportiv Municipal Suceava, iar din clasa a XII-a a început să participe la competiţii din partea Clubului Steaua Bucureşti, până la 21 de ani.
A făcut apoi pe rând parte din Clubul Dinamo şi CSM Piteşti, pâna la 27 de ani, când a renunţat complet la înot. „Să spunem că am avut nevoie de o pauză deoarece performanţa înseamnă foarte multe sacrificii“, a spus Tudor Ignat.
A revenit la Suceava imediat şi a început să lucreze ca instructor auto alături de tatăl său, însă pasiunea pentru înot nu dispăruse. Astfel, din anul 2009, a obţinut un loc în echipa instructorilor de înot de la Şcoala Generală Nr. 3 şi cu această ocazie a început să înoate din nou.
Multiplu campion naţional şi recordman
S-a înscris apoi în Clubul Sportiv Reşiţa 07 şi a început să participe la Campionatele Europene şi Mondiale de Înot Masters. Anul trecut a reuşit să obţină patru medalii la Campionatul Mondial de Înot Master, trei de argint şi una de bronz.
La începutul lunii a participat la Campionatele Europene de Înot Masters, unde a urcat pe cel mai înalt loc de pe podium. S-a întors acasă cu două medalii de aur la categoriile 50 şi 100 metri bras şi cu o medalie de argint la 50 de metri fluture.
Aici a cunoscut sportivi de toate vârstele, chiar şi de peste 90 de ani. „Anul trecut, la Mondiale, a fost o femeie de 96