Ministerul Educaţiei a publicat ieri o ierarhie a programelor de studii ale universităţilor din România. Ingineria produselor alimentare, Finanţele sau Relaţiile economice Internaţionale din cadrul facultăţilor sucevene au fost apreciate de Ministerul Educaţiei ca fiind dintre cele mai bune la nivel naţional, în aceste domenii. În schimb, deşi au strâns mulţi absolvenţi de liceu, Dreptul, Ştiinţele Comunicării sau Asistenţa Socială din cadrul Universităţii sucevene sunt printre cele mai prost cotate de ministerul Educaţiei.
Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a publicat în cursul zilei de ieri rezultatele ierarhizării programelor de studii ale universităţilor acreditate din România. Aceste rezultate sunt valabile pentru anul universitar 2011-2012, ierarhizarea programelor de studii fiind o acţiune ce se intenţionează a fi realizată anual începând din acest an academic.
Ministerul Educaţiei a împărţit în cinci categorii valorice programele de studiu oferite de universităţile din ţară - de la A - cel mai bun la F - cel mai slab. Clasificarea universităţilor (în trei categorii) şi ierarhizarea programelor de studii sunt două activităţi distincte.
Deşi clasificată ca fiind doar o universitate centrată pe educaţie, decizie ce a fost contestată în instanţă de conducerea USV, instituţia de învăţământ superior din Suceava a obţinut o serie de calificative notabile, patru domenii de studiu din cadrul acesteia fiind considerate de cinci stele.
Cele mai multe programe din cadrul USV - zece- sunt înscrise în clasa B, şapte sunt în categoria C, şase se regăsesc în clasa E, patru în A şi două în D.
Programele USV apreciate de METCS ca fiind de top, nu au coincis cu specializările cele mai căutate de absolvenţi în sesiunile de admitere.
În mod paradoxal, specializările universităţii din Suceava care au fost cele mai c