Prim-vicepreşedintele CNSLR-Frăţia este acuzat că şi-ar fi folosit autoritatea de lider de sindicat pentru a obţine beneficii personale.
Prim-vicepreşedintele CNSLR-Frăţia, Liviu Luca (58 de ani), a fost pus sub învinuire de procurorii anticorupţie, fiind acuzat de înstrăinarea patrimoniului confederaţiei sindicale unei firme din Timişoara. Scandalul legat de patrimoniul CNSLR a izbucnit la 12 mai 2011, la scurt timp după arestarea preventivă a fostului preşedinte al confederaţiei sindicale Marius Petcu, cel care încheiase în primă fază contractul de management cu Tour Mirinvest SRL Timişoara, document prin care hotelurile din patrimoniul CNSLR-Frăţia urmau să fie administrate de SRL-ul din capitala Banatului.
Contractul a fost finalizat şi parafat de noul preşedinte al CNSLR, Ion Samoilă, şi de prim-vicepreşedintele, Liviu Luca. Contractul a fost denunţat în instanţă de vicepreşedintele confederaţiei, Victor Stan. De altfel, Victor Stan a fost audiat şi la DNA în calitate de martor, unde a susţinut ilegalitatea ca o firmă externă să administreze patrimoniul sindicatelor, în condiţiile în care societatea din Timişoara nici măcar nu şi-a îndeplinit obligaţia de a vira într-un cont al CNSLR-Frăţia 600.000 de euro ca o garanţie.
Contractul scandalos
Hotelurile din Băile Herculane, Băile Felix, Sângeorz-Băi, Covasna, Voineasa şi o vilă din Predeal ale CNSLR-Frăţia erau administrate de către Sind Tour Trading SRL (societate administrată de toate marile confederaţii sindicale şi unde CNSLR-Frăţia deţine pachetul cel mai mare de acţiuni). Adunarea Generală a Acţionarilor a Sind Tour Tradind a decis, la 12 mai, încheierea unui contract de management, pe o perioadă de nouă ani, cu Tour Mirinvest Timişoara, o firmă cu 17 angajaţi şi pierderi de sute de mii de lei în ultimii ani.
Contractul s-a făcut cu acordul preşedintelui CNSLR-Frăţia, Ion