Atât Universitatea „Ovidius", cât şi Universitatea de Marină Civilă încep anul nou cu investiţii importante.
Încă de dimineaţă platourile din faţa instituţiilor de învăţământ superior s-au umplut- ochi cu studenţi şi dascăli. Clopoţelul a sunat mai întâi la Universitatea Maritimă şi Academia Navală „Mircea cel Bătrân", apoi s-au deschis porţile Universităţii „Ovidius".
În discursul său, rectorul Universităţii Ovidius, prof. univ. dr. Victor Ciupină, a subliniat faptul că vor fi create mai multe institute de cercetare pe viitor, în domenii precum medicină, biologie sau arheologie. Un alt obiectiv este dezvoltarea relaţiilor de colaborare cu universităţi străine, derulate prin programul ERASMUS. Prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a urat tuturor celor prezenţi „succes, putere de muncă, tenacitate şi un spirit cât mai competitiv". La Universitatea „Ovidius" învaţă 21.000 de studenţi. Sunt înscrişi, de asemenea, 1000 de studenţi din alte ţări.
La UMC, studenţii din anul I au aflat că baza nautică deţine un laborator multifuncţional de echipamente electromecanice, dar şi diverse tipuri de ambarcaţiuni pentru activităţile practice. În plus, un punct forte la UMC este că, după finalizarea studiilor, 87% din absolvenţi îşi găsesc un loc de muncă. Unii dintre tineri s-au arătat nerăbdători să intre în sălile de clasă şi au fost dezamăgiţi că pot face acest lucru după deschiderea oficială a evenimentului. Până la discursurile invitaţilor speciali, studenţii s-au adunat la o vorbă după ce şi-au parcat maşinile cu motoare puternice. Dacă la UMC şi ANMB atmosfera a fost una mai sobră, la „Ovidius" s-a dat frâu amintirilor din vacanţă, asezonate cu vestimentaţii şi coafuri diversificate.
Atât Universitatea „Ovidius", cât şi Universitatea de Marină Civilă încep anul nou cu investiţii importante.
Încă de dimineaţă platourile din