Vicepreşedintele CNSLR-Frăţia, Victor Stan, a declarat marţi pentru MEDIAFAX că a contestat în instanţă termenii şi "graba" contractului de cedare a managementului patrimoniului Sind Tour către societatea Mirinvest din Timişoara, semnat de Liviu Luca.
Stan a explicat că nu se justifica cedarea administraţiei patrimoniului sindical acelei societăţi, Sind Tour urmând să primească numai 30 la sută.
"Nu am semnat acest contract şi m-am adresat instanţei. Nu am fost de acord cu termenii şi graba acestui contract, Sind Tour având în derulare afaceri de 136 de miliarde de lei vechi. Puteam şi noi să ne ocupăm de management şi să beneficiem de tot profitul, nu de 30 cât ne dădeau cei de la Timişoara, care nu prezentau seriozitate", a precizat Stan.
Vicepreşedintele CNSLR-Frăţia a subliniat că a ajuns la DNA ca martor după ce a apărut cu declaraţii în presă despre acest caz.
Acest contract a fost semnat în luna aprilie de către membrii AGA a Sind Tour.
Victor Stan nu l-a semnat şi a atacat în instanţă contractul de management încheiat cu firma timişoreană. Vicepreşedintele CNSLR-Frăţia spune că apoi a fost revocat din AGA.
Prim-vicepreşedintele CNSLR-Frăţia Liviu Luca a fost pus sub învinuire, marţi, de procurorii anticorupţie în legătură cu semnarea unui contract de management de către o societate a confederaţiei sindicale cu o firmă timişoreană privind preluarea în administrare a patrimoniului CNSLR.
Liviu Luca a declarat, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că a fost pus sub învinuire de către procurori în legătură cu acest contract, dar că nu înţelege care este de fapt învinuirea ce i se aduce.
El a precizat că firma confederaţiei sindicale a încheiat un contract cu o altă firmă privind managementul patrimoniului CNSLR-Frăţia. Luca a mai spus că printre clauzele contractuale este şi aceea ca firma CNSLR-Frăţ