Cea mai înaltă clădire din Timișoara va fi inaugurată anul viitor, în luna martie, după ce termenul de finalizare a fost depășit din cauza crizei economice. Pe locul doi se află Hotel Continental, cu 13 etaje, considerat în anii 70-80 un veritabil "zgârie nori".
Timişoara nu a fost şi nu este un oraş cu clădiri înalte. A avut însă tot timpul "piscurile" ei. De fiecare dată recordul trebuia să fie doborât. Astăzi, cea mai înaltă clădire din oraş are 14 etaje, a fost construită de o companie italiană, pe locul fostei fabrici Fructus. Încă nu a fost inaugurată, pentru că au existat probleme financiare, dar acest lucru se va întâmpla în primăvară. Parterul va fi rezervat unor centre comerciale de renume, iar printre cei care au semnat deja contractul de închiriere se află și designerul Cătălin Botezatu.
Pe primele cinci etaje vor fi birouri, iar de la etajul șase și până la 14 vor fi 86 de aparatamente. La ultimul nivel sunt apartamente penthouse. Investiția s-a ridicat la aproximativ 25 de milioane de euro. Construcția s-a încheiat, iar reprezentanții firmei italiene spun că au fost realizate circa 80 la sută din finisaje.
Italienii speră să înceapă la anul construcția la o nouă clădire, de această dată de 16 etaje, care urmează să fie înălțată chiar peste drum de actualul bloc, pe fostul spațiu Timlibris.
GALERIE FOTO
De pe înaltul clădirii de 14 etaje, Timișoara se vede fabulos. Bulevardul Gheorghe Lazăr, Circumvalațiunii, Dacia, pe de o parte. Catedrala Mitropolitană, Hotel Continental, Hotel Timișoara şi în general tot oraşul pare o carte poştală.
Hotel Continental a fost detronat
Pe locul doi se află Hotel Continental, care, cândva, cu ale sale 13 etaje, a dominat multe decenii înălțimile Timișoarei. Construit la începutul anilor 70, locuitorii l-au considerat o minunăţie din perspectiv