Clujul aşteaptă venirea Kubanului lui Dan Petrescu pentru primul mare meci pe Cluj Arena. Până la meciurile din Europa, acolo unde Walter şi ai lui vor să ajungă, noul stadion a început deja să producă.
Statul a câştigat aproximativ 14 milioane de euro în urma construirii stadionului Cluj Arena, sub formă de TVA şi din diverse impozite şi taxe, suma reprezentând 30 la sută din valoarea totală a contractului de execuţie, a declarat, marţi, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.
Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a declarat, într-o conferinţă de presă, că valoarea lucrărilor de construire a noii arene se ridică la 35 de milioane de euro, fără TVA, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Costul edificării Cluj Arena a fost de 35 de milioane de euro plus TVA, adică 44 de milioane de euro. Din aceşti bani, 14 milioane de euro, reprezentând 30 la sută din costuri, au fost asiguraţi de către Guvernul României, restul de 30 de milioane de euro, respectiv 70 la sută, provenind din bugetul propriu al Consiliului Judeţean. Valoarea contribuţiei la stat este în jur de 30 la sută din valoarea totală a contractului, deci aproximativ 14 milioane de euro, reprezentând TVA, impozit pe profit, contribuţii şi asigurări sociale, taxa la Inspecţia de Stat în Construcţii. În cei doi ani au lucrat la construirea stadionului peste 1.500 de angajaţi direcţi", a spus Alin Tişe.
Potrivit şefului CJ Cluj, stadionul are 30.335 de locuri pe scaune, din care 629 de scaune destinate VIP - clasa business, 748 scaune VIP - clasa standard, 87 de scaune categorii Very VIP, 32 de locuri speciale destinate persoanelor cu dizabilităţi locomotorii.
"Stadionul este prevăzut cu o pistă de atletism cu opt culoare, acreditată de către Federaţia Internaţională de Atletism. Sub tribuna 2 se află o pistă de 80 de metri lungime, de