Autorităţile vor verifica ce bani a investit compania finlandeză în Ardeal. Siemens, Bosch sau Sony Ericsson sunt aşteptate în România. Sursa: AGERPRESSursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
1 /.
Deşi România este o ţară sigură pentru investitorii străini, multe pieţe au fost pierdute din cauză că nu am ştiut să facem lobby pe unde am umblat. O recunoaşte chiar directorul Centrului Român pentru Promovarea Comerţului şi Investiţiilor Străine, Stelian Samson.
Într-un interviu acordat "Evenimentului zilei", acesta este de părere că Nokia a dat un "tun" la noi şi că nu înţelege de ce a plecat. Totodată, directorul a precizat că se va verifica câţi bani s-au investit la Jucu.
După plecarea Nokia, autorităţile caută soluţii să atragă noi investitori şi vor să reducă birocraţia, pentru a nu speria marile companii şi pentru nu se mai repeta situaţia de la Cluj.
Samson a precizat că preferă marii investitori în detrimentul celor care vin să "vândă papuci şi nu dau bon fiscal". Companii mari precum IBM, Dell şi Huawei sunt interesate de România.
Evenimentul zilei: De ce a plecat Nokia? De ce sunt mai puţine investiţii străine ca înainte de 1989 ?
Stelian Samson: Suntem într-un moment prost, economic vorbind. Dar, o ducem în condiţiile în care o ducem, forţaţi si de conjunctura mondială. Observ ca nici în lume nimeni nu mai poate să definească exact ce s-a greşit şi se caută soluţii. Mergând pe glob, constat că ţara noastră este una dintre cele mai sigure, pornind de la siguranţa cetăţeanului şi că nivelul nostru minim este unul decent.
Cel mai corect nu ar fi să ne comparăm cu regiunea?
Da, dar ştiţi cum este, ştiţi cât reprezintă regiunea asta? Gândiţi-vă că India are un miliard de oameni săraci, China un miliard şi trei-patru sute. Africa toată, America de Sud, Mexic.
Acuma, depinde cu cine ne comparăm, că niciodată nu se poate să fii mu