1. Prima greşeală şi cea mai frecventă, de altfel, este fardarea gurii şi a ochilor în culori la fel de intense. Regula pricărui tip de machiaj reuşit este fie accentuarea privirii, fie a zâmbetului, dar niciodată a ambelor în acelaşi timp. Dacă vrei să-ţi pui în valoare ochii, nu aplica ruj roşu sau gloss pe buze. Dimpotrivă, dacă zâmbetul este pe prim plan, limitează machiajul ochilor.
2. O a doua greşeală, pe care o fac multe femei, este folosirea unui fond de ten mai închis în dorinţa de a părea bronzată. Rolul fondului de ten este de a uniformiza pielea, nu de a-i da o tentă măslinie. Aplicând un fond de ten cu un ton mai închis decât cel al pielii, rişti să creezi o impresie un efect de camuflaj şi, în loc să-ţi luminezi chipul, îl vei întuneca.
3. Dacă, totuşi, vrei să ai un ten mai colorat, uşor ciocolatiu, foloseşte fard de obraz sau pudră bronzantă, care sunt mai potrivite pentru a înviora puţin o piele prea palidă. Nu face greşeala de a le aplica pe tot obrazul sau pe pomeţi dacă nu vrei să arăţi ca o păpuşă. Ca să nu dai greş, zâmbeşte larg în oglindă şi aplică fardul, cu ajutorul unei pensule, doar în partea superioară a pomeţilor, care va fi astfel clar delimitată.
4. În ceea ce priveşte ochii, nu folosi mascara într-o cantitate exagerată pentru că nu vei face decât ca genele să pară lipite între ele şi prea încărcate. Fă-ţi timp pentru a aplica mascara „ca la carte", începând de la baza genelor şi urcând cu periuţa pe toată lungimea lor, cu uşoare mişcări în zigzag. Scapă de tuburile vechi de mascara, care sunt prea uscate, deoarece se vor fărâmiţa repede odată aplicate pe gene.
5. Pentru a evita greşelile de machiaj la nivelul buzelor, ai grijă la culori! Trebuie să le adaptezi la nuanţa pielii tale: tonalităţile calde (orange, de exemplu) sunt absolut nepotrivite pentru o piele deschisă, aşa cum nuanţele reci (roz deschis, de exem