După Hotelul Tineret, acum Consiliul Judeţean vrea să concesioneze imobilul în care a funcţiona pe vremuri vestitul restaurant „Privighetoarea".
Pentru a putea fi concesionat, imobilul, care până acum s-a aflat în proprietatea publică a judeţului şi în administrarea Consiliului Judeţean, a trebuit transferat în proprietate privată.
Trecerea clădirii din strada Grădinii Publice nr. 20 A din proprietatea publică a judeţului Brăila în proprietate privată şi concesionarea ei pentru licitaţie publică au fost aprobate în ultima şedinţă a Consiliului Judeţean.
Studiul de fezabilitate a fost realizat, iar acum urmează organizarea licitaţiei. Având în vedere termenul estimat pentru recuperarea investiţiei, durata estimată a concesionării este între 10 si 15 ani. Preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat că scopul acestei concesionări este să redea restaurantului „Privighetoarea" gloria de altădată.
„Vrem să-l valorificăm prin concesiune. Vreau să cred că va deveni ceea ce a fost odată pentru Brăila acest restaurant. Condiţiile de acolo sunt excelente", a precizat Stancu în cadrul şedinţei CJ.
Scurt istoric
Restaurantul „Privighetoarea" a fost construit în 1870. El a intrat în declin pe la mijlocul anilor 1980.
Atunci s-a luat hotărârea amenajării aici a secţiei de Etnografie a Muzeului Brăilei. Condiţiile au fost improprii pentru păstrarea exponatelor, astfel că la începutul anilor 1990 secţia a fost închisă şi aşa a rămas de atunci.
Curtea fostului restaurant unde era amenajată o terasă
Anul acesta, clădirea din strada Grădinii Publice nr. 20 a fost reabilitată, iar Consiliul Judeţean a decis ca destinaţia ei să fie de restaurant, ca pe vremuri. Secţia de Etnografie a muzeului care funcţiona acolo se va muta în fosta Casă de Cultură de pe strada Polonă.
Alături de Castelu