Protestatarii din Manhattan au inceput sa recurga la tot felul de artificii pentru a atrage atentia.
Deja, dupa trei saptamani de "ocupare" a Wall Street-ului, tinerii au trecut de la protestele legate de criza economica la "atacul" asupra corporatistilor. In imagine, o tanara s-a deghizat intr-un zombie, iar bancnotele lipite de cap vor sa sugereze lucrul intr-o corporatie.
Miscarea, care a adoptat denumirea de "Ocupam Wall Street", nu este condusa de un grup de persoane.
Cu toate acestea, in fiecare zi are loc o "adunare generala" a protestatarilor, fie ca este vorba de persoane care se alatura miscarii pentru cateva ore, fie de cei care si-au instalat tabara in Lower Manhattan pentru a-si exprima o serie de nemultumiri, de la "lacomia corporatiilor" si preturile mari ale combustibililor, pana la insuficienta asigurarilor de sanatate.
Ei discuta si se indreapta catre o misiune comuna, desi solicitarile curente sunt diverse.
Miscarea de protest s-a raspandit, intre timp, in mai multe orase americane. La Boston, 34 de organizatii, intre care sindicate, organizatii etnice si grupuri de activisti care au ca misiune de la impiedicarea schimburilor de cote de dioxid de carbon si pana la probleme specifice justitiei, formeaza o coalitie de tipul miscarii de pe Wall Street.
Site-ul demonstrantilor din Seattle descrie acest efort la nivel national ca pe o "miscare de rezistenta fara lideri, cu oameni de multe culori, genuri si convingeri politice".
Protestatarii din Manhattan au inceput sa recurga la tot felul de artificii pentru a atrage atentia.
Deja, dupa trei saptamani de "ocupare" a Wall Street-ului, tinerii au trecut de la protestele legate de criza economica la "atacul" asupra corporatistilor. In imagine, o tanara s-a deghizat intr-un zombie, iar bancnote