Patinatorii sibieni pe rotile au scos zeci de medalii la campionatele naţionale ce au avut loc la Tg. Mureş. Copiii de la CSŞ – CS Societatea de Patinaj Sibiu se antrenează însă pe unde apucă şi pe un teren improvizat, în spate la bazinul Olimpia.
CITIŢI ŞI:
Boxul sibian se zbate în mizerie şi sărăcie
Arbitrajul sibian în moarte clinică
Fostul dinamovist Ovidiu Tâlvan s-a făcut antrenor de „pitici”
Puţină lume ştie că Sibiul se poate mândri că în patinajul cu rotile, a cucerit o salbă mare de medalii, la competiţiile majore din România. Într-o perioadă în care mai e puţin şi se împlinesc 10 ani de când patinele nu au mai alunecat pe patinoarul din parcul Sub Arini, micuţii sportivi de la CSŞ – CS Societatea de Patinaj Sibiu, fac performanţe atât de multe, încât o pagină de ziar ar fi prea puţin numai ca să enumerăm medaliile cucerite în ultimul an. Una din antrenoarele micuţilor şi micuţelor patinatoare, Cristina Andrei, mărturiseşte însă că patinajul este la limita minimă de funcţionare şi a explicat şi de ce.
„Din ce în ce mai greu vin copiii la patinaj. Asta mai ales şi pentru că programul este foarte încărcat la şcoală. Apoi condiţiile sunt jalnice. Mă refer la condiţiile de pregătire. Această aşa zisă pistă este singurul loc unde ne putem pregăti. Este baza sportivă a Clubului Sportiv Şcolar, care şi aceasta este menţinută doar de profesori. În rest nu avem alt loc. Mai mergem în Parcul Sub Arini şi ne antrenăm pe aleei printre cărucioare sau pe pista de biciclete”, mărturiseşte Cristina în timp ce cu coada ochiului e atentă la copii atunci când trec prin zonele denivelate de la pista din spatele bazinului Olimpia.
Plâng după patinoar
Secţia de patinaj are mai tot timpul în jur de 40 de copii în patru grupe, din care una este de juniori. După selecţii rămân pentru performanţă în jur de 10, din care numai 2 sau