Primit recent în Uniunea Scriitorilor din România, Apostu este de părere că prea mulţi au devenit scriitori peste noapte. Mihai Apostu a scris primele versuri încă din perioada liceului, „poezele“ după cum le denumeşte chiar el. „Ulterior s-au concretizat în poezii prin care mă revoltam asupra societăţii, asupra urâţeniei sufletului şi chiar a dragostei de ţară“, a continuat Mihai Apostu.
El a adăugat că prin poemele sale de la acea vreme nu aducea osanale regimului Ceauşescu, ci a încercat să cânte patria şi poporul, neamul şi identitatea naţională. „Temele mele preferate au fost dragostea de orice natură şi am concretizat-o prin poezie de factură clasică din dorinţa de a ţine cât mai aproape cititorii“, a precizat Mihai Apostu.
Elogiu pentru Victor Ion Popa
De-a lungul timpului a publicat în revistele „Flacăra“ sau „Convorbiri Literare“, iar primul volum l-a publicat în 1995, „Atentat la poezie“, prefaţat de Cezar Ivănescu. Are la activ şase cărţi de autor şi două antologii, iar ultimul volum de poezie, „Poemele auguste“, a fost publicat şi lansat în 2010.
„Ca şi noutate pentru cititori, în urmă cu câteva zile a ieşit de sub tipar o culegere de documente în memoria scritorului Victor Ion Popa, volum ce va fi prezentat la dezvelirea bustului scriitorului, la şcoala din Dodeşti, în luna octombrie“, a dezvăluit Mihai Apostu.
Poet şi romancier
În 2007, a înfiinţat Asociaţia Culturală „Poesis Moldaviae“, iar la scurt timp a înfiinţat cenaclul Cultural „Poesis Moldaviae“, în jurul căruia a reuşit să adune scriitori vasluieni de referinţă, dar şi iubitori de literatură. „Dar dorinţa de exprimare a scriitorilor, dincolo de întâlnirile de cenaclu, era publicarea scrierilor într-o revistă de literatură. Aşa s-a născut revista «Ecouri Literare», care şi-a impus pentru început să publice scriitorii vasluieni, apo