Oamenii au ajuns sa consume mai multa carne ca niciodata, insa acest lucru are un impact devastator asupra mediului. O idee buna ar fi ca fiecare dintre noi sa incercam sa ne limitam consumul acestor produse.
De ce? Care2 spune ca, in primul rand, pentru eficienta. Decat sa cresti fasole, de exemplu, pentru a hrani animalele - care ocupa mai mult loc, consuma mai multa apa si combustibili-, mai bine ai consuma-o tu direct.
Cat poluam cand mancam?
Toate aceste animale trebuie sa traiasca undeva, nu? Si atunci cand agricultorii au nevoie de mai multe teren, incep sa dispara padurile. Un studiu realizat in 2009 a aratat ca 80% din defrisarile din Amazon sunt legate de cresterea vacilor.
Rezistenta bacteriilor la antibiotice reprezinta un alt motiv. Fermierii se bazeaza foarte mult pe antibiotice, pentru a mentine animalele sanatoase, iar acest abuz de medicamente face bacteriile mult mai rezistente.
Despre poluarea apei nici nu se mai pune problema, fiind cunoscut faptul ca metodele de productie ale diferitelor fabrici au urmari grave asupra mediului.
Oamenii au ajuns sa consume mai multa carne ca niciodata, insa acest lucru are un impact devastator asupra mediului. O idee buna ar fi ca fiecare dintre noi sa incercam sa ne limitam consumul acestor produse.
De ce? Care2 spune ca, in primul rand, pentru eficienta. Decat sa cresti fasole, de exemplu, pentru a hrani animalele - care ocupa mai mult loc, consuma mai multa apa si combustibili-, mai bine ai consuma-o tu direct.
Cat poluam cand mancam?
Toate aceste animale trebuie sa traiasca undeva, nu? Si atunci cand agricultorii au nevoie de mai multe teren, incep sa dispara padurile. Un studiu realizat in 2009 a aratat ca 80% din defrisarile din Amazon sunt legate de cresterea vacilor.
Rezistenta bacter