În această seară va avea loc vizionarea privată a filmului documentar Toxic, despre care, realizatorii, profesorul Gheorghe Mencinicopschi şi Andrei Sota , spun că este o peliculă care ar putea avea ca motto: "Scapă cine ştie". Adică putem scăpa de multe boli când vom afla, prin intermediul acestui excelent documentar, ce avem zilnic în farfurie.
„Toxic” este titlul filmului marca profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi, alias Dr Menci, realizat de Andrei Sota, conceput să dezvăluie adevărul despre alimentele care formează hrana noastră zilnică. Premiera filmului are loc în această seară, la Băneasa Shopping City.
Profesorul Mencinicopschi spune că ideea lui Toxic a pornit de la banala întrebare „Ce ai mâncat azi?”. Este o întrebare banală, la care răspundem aşa cum mâncăm: mecanic. Totuşi, pentru a răspunde corect la această întrebare trebuie să depăşim starea de indiferenţă şi să aflăm ce este alimentul, ce conţine, prin ce procese tehnologice a trecut până a ajuns în farfurie, câte chimicale conţine şi ne otrăvesc organismul.
„Aşa vom descoperi că multe dintre alimentele consumate zilnic sunt artificiale, nu există în natură şi că creierul nu le poate decodifica”, spune prof. dr Mencinicopschi, consultatul ştiinţific pentru această peliculă. Scopul „Toxic” este de a educa, astfel încât să selectăm atent alimentele cumpărate şi consumate. „Atunci când analizăm un aliment, tendinţa generală este de a-i analiza forma actuală.
Însă o bună analiză nu se leagă de forma prezentă, ci intră în trecut, ajungând la stadiul iniţial de matrice a alimentului respectiv. În momentul în care încercăm să stabilim dacă un produs este sau nu bun pentru noi, trebuie să ne întoarcem în timp pentru a vedea în ce mediu a crescut şi care au fost factorii care au acţionat asupra lui. Filmul «Toxic» este primul care pune accent pe adevărata faţă a alimentului, pe