Dumitru Matei, fost şef la Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş a pus pe picioare singura fabrică de bere ecologică din judeţul Mureş.
Berea naturală de la Lăpuşna este băută în pub-urile cele mai selecte din Bucureşti şi este cerută în ocazii speciale. Până acum berea a fost vândută doar la butoaie.
Berea este produsă după o formulă secretă, la care fostul inspector şef a lucrat luni la rând, zile şi nopţi. Dumitru Matei este primul din România, care a scos bere nerafinată. Din făbricuţa de la Lăpuşna, ies sute de tone de băutură sănătoasă. Compoziţia din apă pură, malţ şi hamei a făcut-o cunoscută în toată ţara, iar cererile sunt mai mari decît oferta, în acest moment.
Dumitru Matei şi-a mai încercat norocul, acum 15 ani, in domeniul berii. Împreună cu un asociat a deschis o fabrică de bere la Gurghiu, dar pentru că a întâmpinat dificultăţi a închis-o. Între timp, profesorul de matematică a devenit inspector şef la ISJ Mureş, dar visul de a da românilor cea mai sănătoasă bere nu l-a lăsat o clipă în pace. Acum 5 ani, împreună cu fiul său, a decis să o ia de la capăt, mai ales că acum deţinea şi formula berii fără adaosuri, conservanţi sau procese chimice. „Fiul meu mi-a spus, hai tată să vizităm o fabrică de bere adusă din Olanda în Harghita şi spă vedem şi noi . Am făcut un proiect, am luat bani de la bancă pentur că alţii nu aveam, mi-am luat utilaje. În 2009 m-am gîndit aşa , ori fac bere, ori fac inspectorat. Am ales berea. Am considerat că mi-am făcut datoria către stat, acum urma să fac datoria către oameni, cei cărora le place berea. „
De cum a scos primii litri de bere au început să curgă cererile. Prima dată a lansat produsul la Târgu-Mureş, dar acum are contracte mari în toată ţara şi mai ales, la Bucureşti. Dumitru Matei povesteşte „ Cei care au gustat-o şi-au dat seama imediat de diferenţă. Berea nu balonează, nu produce dure