Stimată doamnă ministru Elena Udrea,
Ştiu că n-am fost, întotdeauna, un admirator al proiectelor dvs., mai ales când s-au numit „case la ţară pentru specialişti”, „telecabina de la Vâlcan” sau „bazinul acoperit de la Câmpina”. De ce – e simplu de bănuit. Dintr-un alt punct de vedere, însă, admir vigoarea cu care acţionaţi pe scena publică şi consecvenţa cu care încercaţi să aduceţi pe drumurile cele bune (cu co-finanţări europene) turismul românesc, chiar dacă acesta se încăpăţânează prea des să rămână pe vechile sale poziţii.
Vreau să vă semnalez un lucru la care, dacă veţi purcede cu bună credinţă, veţi realiza ceva concret, palpabil. Despre ce este vorba?
Zilele trecute un post de televiziune a prezentat un reportaj în care era vorba despre un cetăţean de prin Hunedoara – Rudolf Hanzelik pe nume – care face un lucru puţin obişnuit, mai ales în România. Fiind el şomer, din motive ce nu-i pot fi imputate nici lui, nici dvs., a început să-şi umple timpul cu o activitate ce vizează binele public. Fără ca cineva să i-o ceară sau să-l plătească pentru asta, a început să cartografieze, pentru Google Maps, zona Hunedoarei. Înarmat cu o bicicletă, un aparat de fotografiat şi un carnet de notiţe, el a făcut deja lumină într-o zonă a hărţilor Google dominată până acum de o pată verde, de genul celor pe care cartografii antichităţii scriau „hic sunt leones”. Traseele sale turistice, miile de fotografii făcute, i-au ajutat pe realizatorii acestui impresionant proiect să avanseze într-o zonă considerată fără speranţă şi lipsită de interes. Au fost atât de impresionaţi de lucrul bine făcut de Rudolf încât i-au transmis o scrisoare oficială de mulţumire, încurajându-l să persiste în acţiunea lui. Ba l-au şi invitat la Barcelona, să-l cunoască personal. Hanzelik ar accepta cu plăcere invitaţia dacă n-ar exista un impediment, minor, e drept: fiind şomer, n-