Studenţii de la Universitatea „Ion Ionescu de la Brad" au la dispoziţie cinci laboratoare de vizualizare avansată. Până în prezent s-au creat cursuri pentru disciplinele Fiziologie, Agrotehnică, Mecanizare, Biologie şi Chimie. Cursanţii spun că înţeleg mult mai bine noţiunile prezentate.
Din 2009, studenţii de la Universitatea de Agronomie au cele mai moderne laboratoare din ţară şi învaţă după cele mai în vogă tehnologii: 3D, holografia şi teleprezenţa. Amfiteatrele seamănă mai mult cu săli de cinematograf datorită ecranelor imense de pe pereţi şi a ochelarilor speciali pe care orice cursant îi poartă pentru a putea vizualiza lecţiile în sistem 3D.
Sunt cinci materii pentru care Cristian Crăciun, dezvoltatorul conţinutului interactiv şi Ovidiu Panainte, inginer agronom, pregătesc lecţiile: Fiziologie, Agrotehnică, Mecanizare, Biologie şi Chimie. Aşa se face că celulele organismelor, sistemul solar, fundul mării, utilaje agricole, scheletele vieţuitoarelor şi chiar campusul universitar pot fi observate până în cel mai mic detaliu de către studenţi.
Daţi click pe forografiile de mai sus pentru a vedea mai multe imagini cu laboratoarele 3D
Mai mult, tinerii pot acţiona asupra obiectelor. Cu ochelarii la ochi, tinerii pot vedea „live" cum are loc o contracţie musculară sau cum o combină separă seminţele de paie. Pe lângă imagini, pot fi inserate şi explicaţii audio care uşurează munca profesorului, şi-i ajută pe studenţi să asimileze mai uşor informaţiile. „Noi pregătim materialele în colaborare cu profesorii. Cadrelele didactice ne furnizează textul, fotografiile şi materialul video necesar, iar pe baza lor le transpunem în aplicaţii 3D interactive. Pentru a crea materialul unui curs a durat între o săptămână şi două luni, în funcţie de complexitate", spune Cristian Crăciun, cel care modelează cursurile. Studenţii se declară fascina