Sute de turiști aleg să se relaxeze în cele 14 cabane aparținând Direcției Silvice Sibiu. Condițiile bune și prețurile accesibile atrag turiști din toate colțurile țării, dar și din țări precum Germania, Austria sau Franța.
CITIȚI ȘI:
Judeţul Sibiu va deveni paradisul schiorilor din România. Vezi ce MEGAPROIECT se pregătește!
Construite inițial pentru muncitori forestieri și personalul Direcției Silvice, cabanele forestiere au fost modernizate și au devenit un adevărat magnet pentru turiști. O parte dintre ele au primit margarete, asemeni pensiunilor, și sunt promovate pe site-uri de profil din România, dar și din străinătate.
Atrag turiști din toate colțurile țării, dar și din Germania, Franța sau Austria, și doar în acest au au adus în bugetul Direcției Silvice Sibiu peste 100.000 de RON, din care aproape jumătate reprezintă profit. Cea mai mică dintre cele 14 cabane are o capacitate de 5 locuri iar cea mai mare, de 13 locuri, iar turiștii scot din buzunar, pentru o cameră dublă, între 60 și 120 de lei. Prețul include doar cazarea, iar cabanele au bucătării în care turiștii își pot pregăti singuri masa.
Cele mai căutate sunt cabanele de la Bâlea, Păltiniș și Tocile, cea din urmă fiind preferata turiștilor străini. Oamenii spun că sunt încântați de locații și foarte mulțumiți de prețuri, care pot ajunge la jumătate din tarifele practicate de pensiuni sau hoteluri. Reprezentanții Direcției Silvice spun că au deja solicitări de închiriere a cabanelor pentru perioada sărbătorilor.
AFLAȚI DETALII DESPRE SILVOTURISMUL DIN JUDEȚUL SIBIU DOAR ÎN EDIȚIA TIPĂRITĂ A SĂPTĂMÂNALULUI ADS SIBIU, CARE A APĂRUT LA CHIOȘCURI