Bursa de la Bucureşti a închis cu un avans de 0,6%, după mai multe şedinţe de scădere în urma cărora a atins cel mai redus nivel din ultimii doi ani, rulajele menţinându-se destul de reduse "Piata şi-a mai revenit astăzi (miercuri - n. red.) sau poate este doar un repaus după căderea de marţi. Există o aşteptare, fapt demonstrat de volumele destul de mici. Cel mai mult au suferit SIF-urile şi sectorul bancar, iar BET-FI se afla în zona critică de 15.000 de puncte şi dacă sparge acest nivel probabil că următorul prag va fi cel de 12.500 de puncte", a declarat Marcel Murgoci, directorul de operaţiuni al firmei de brokeraj Estinvest.
Acţiunile celor mai lichide zece companii analizate de indicele BET se plasa cu 0,51% peste nivelul de marţi.
Murgoci consideră că jucătorii trebuie să rămână prudenţi şi să urmărească toate noutăţile.
"Investitorii sunt cuprinşi de panica unei posibile recesiuni economice şi nu se mai gândesc decât la o modalitate să scape mai rapid de acţiuni sau măcar la o parte importantă din portofoliul lor. Pe termen scurt este greu de realizat o previziune pentru că orice scenariu este posibil. Ceea ce trebuie să facă investitorii este să rămână atenţi la ştiri şi să reacţioneze pe măsură ce ele apar. Panica probabil că va mai pătrunde în pieţele financiare, creând un mediu perfect pentru speculatori", a spus Murgoci.
Potrivit directorului Estinvest, pe plan local singurele ştiri care mai pot agita piaţa vor fi cele referitoare la modificarea pragului de deţinere la SIF-uri şi noi amănunte legate de posibila achiziţie de către Erste a acţiunilor BCR deţinute de SIF-uri.
Titlurile Fondului Proprietatea au fost din nou cele mai lichide în sesiunea de miercuri, însă cele mai multe titluri tranzacţionate au fost cedate prin cinci transferuri speciale, în valoare de 10,82 milioane lei. Ultima tranzacţie de