Steve Jobs, co-fondatorul companiei Apple, unul dintre pionierii industriei PC si revolutionar al felului in care oamenii privesc muzica, filmele si presa, a murit la doar 56 de ani.
Compania Apple, cu sediul in Cupertino, California, nu a dat detalii despre cauza mortii acestuia, insa un prieten al familiei a spus ca Jobs a murit in urma unor complicatii ale cancerului pancreatic de care suferea, scrie Forbes.
Sanatatea lui Steve Jobs i-a ingrijorat fanii din intreaga lume in ultimii ani. In urma cu cativa ani, acesta a suferit un transplant de ficat si in luna august a demisionat de la conducerea Apple, prea slabit pentru a mai putea lucra.
Steve Jobs a murit
Viata lui Steve Jobs este o insiruire de superlative in ceea ce priveste inovatia. In 1976, impreuna cu partenerul Steve Wozniak, a infiintat Apple, concentrandu-se pe dezvoltarea computerelor personale.
10 produse importante "nasite" de Steve Jobs
Un an mai tarziu, cei doi au creat Apple II, care avea sa devina un punct de cotitura in dezvoltarea computerelor personale si a declansat, de fapt, revolutia computerelor personale.
In '83, l-a atras in companie pe directorul Pepsi, John Sculley, cu una din frazele care aveau sa stabileasca modul extraordinar in care Jobs isi hipnotiza audienta: "Vrei sa vinzi zahar toata viata ta sau vii cu mine sa schimbam lumea?".
Priveghi pentru Steve Jobs in Dolores Park in San Francisco (Video)
In pofida succesului Apple, Jobs s-a retras din companie in 1985, insa s-a intors in 1996, reusind sa salveze compania de pe marginea falimentului.
In acei ani tulburi, Jobs a facut una din cele mai memorabile afirmatii cu privire la felul in care se nasc ideile mari si proiectele grozave. "Picasso spunea: Artistii buni copiaza, artistii grozavi fura. Noi am furat mereu