Proprietarii vând limuzinele în ţări din Orientul Mijlociu, după ce le dau cumpărătorilor dublurile cheilor. Apoi încasau asigurarea pe furt.
Pentru poliţiştii din România, dosarele de acest fel, în care se instrumentează cazuri cu furturi inventate de maşini, sunt primele. "Este o metodă nouă pe piaţa românească. Poliţiştii de la Furturi de Auto trebuie să dovedescă acum că maşina nu a fost furată", a declarat, pentru EVZ, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca.
În cursul zilei de ieri au fost făcute 14 percheziţii şi 20 de persoane au fost audiate de procurori şi poliţişti de la Serviciul Furturi de Auto. Spre finalul zilei, şapte dintre acestea au fost reţinute.
MULTIMEDIA VIDEO evz.roVezi mai multe Bogaţii îşi înscenează furtul maşinilor de lux Proprietarii vând limuzinele în ţări din Orientul Mijlociu, după ce le dau cumpărătorilor dublurile cheilor. Apoi încasau asigurarea pe furt.
Anchetatorii au în lucru cinci dosare din care reiese că mai multe persoane au mers în străinătate, în special în ţări din Orientul Mijlociu, unde au rămas pietoni cu voia lor, pentru că şi-au vândut maşinile de lux. "Au lăsat dublura cheilor cumpărătorilor din ţări precum Siria. S-au întors în România şi, având cheia originală în mână, au declarat la firma de asigurări că li s-a furat maşina. La scurt timp, au încasat şi despăgubiri", a explicat, pentru EVZ, unul dintre anchetatori.
Fraudă la asigurări
Metoda este denumită de poliţişti "frauda la asigurări" şi, deşi este mai puţin întâlnită în România, ea este folosită cu succes de multă vreme de către traficanţii de maşini de lux care "operează" în străinătate. De altfel, unul dintre cei şapte reţinuţi ieri este un cetăţean englez, fost angajat al unei companii de telefonie mobilă.
Ca dovadă că la noi metoda nu este prea cunoscută, reprezentanţii