Zeci de bucătari, cazane uriaşe cu felurite mâncăruri, în special gulaş şi paprikaş, şi multă voie bună vor fi „ingredientele” celei de a treia ediţii a Festivalului Paprikaşului şi Vinului de la Buziaş, care va avea loc în 9 octombrie. Organizatorii vor încerca să bată şi în acest an un record culinar. Dacă anul trecut o mămăligă imensă a fost pregătită participanţilor, acum se vor găti peste 500 de kilograme de gulaş.
Staţiunea Buziaş va intra în sărbătoare la finalul acestei săptămâni. Asociaţia pentru dezvoltare zonală Buziaş organizează şi în acest an, în 9 octombrie, Festivalul Paprikaşului şi Vinului, ajuns la cea de a treia ediţie, şi care se va desfăşura în parcul staţiunii Buziaş, în zona Cazinoului, începând de la ora 10.30. 15 echipe de bucătări din Cenad, Tormac, Sacoşu Turcesc, Buziaş, dar şi din alte localităţi din împrejurimi vor veni să gătească papricaş, gulaş şi plăcinte. Nu vor lipsi spectacolele folclorice şi nici muzica uşoară.
„Ne aşteptăm să avem măcar ca anul trecut, peste 5.000 de vizitatori. Unul dintre elementele care ar trebui să atragă atenţia este faptul că şi în acest an încercăm să batem un record culinar. Dacă anul trecut a fost o mămăligă uriaşă, duminică vom avea un bucătar implicat în critica culinară, un om al locului, care va pregăti 500 de kilograme de gulaş Szekely, făcut după o reţetă secretă”, ne-a declarat Leontin George, unul dintre organizatorii festivalului.
Potrivit acestuia, evenimentul nu a fost gândit ca un târg de produse culinare specifice zonei, ci ca un mod de a promova bucătăria tradiţională bănăţeană. „Se îmbină preparatele culinare legate de paprikaş, dar vor fi şi zeci de producători apicoli, plus tot ce înseamnă elemente de folclor, vom avea zece formaţii care vor încânta spectatorii, toate într-o festivitate care să scoată în evidenţă tradiţionalul culinar al locului”,