Banii au fost împărţiţi fără să se stabilească priorităţi precum existenţa unor echipe de fotbal, numărul de copii şi tineri din comună etc, aşa că au apărut baze sportive şi în satele cu bătrâni. 20 de baze sportive începute în perioada 2008 - 2010 sunt şi acum în stadiul de şantier, degradarea punând stăpânire pe construcţiile abandonate.
Judeţul Dâmboviţa se situează pe primul loc în ţară, raportat la numărul de baze sportive care se construiesc cu finanţare guvernamentală, cu 34 de astfel de unităţi de recreere şi petrecere a timpului liber într-un mod sănătos. Din păcate, în 20 de situaţii, lucrările au stagnat din cauza lipsei finanţării. Primarii spun că sunt neputincioşi, întrucât fondurile care se strâng în bugetele localităţilor pe care le administrează sunt insuficiente, aşa că aşteaptă sprijin din partea Consiliului Judeţean Dâmboviţa.
Multe începute, puţine terminate
Preşedintele Florin Popescu promite că, până în vara anului 2012, toate cele 34 de baze sportive multifuncţionale vor fi puse la dispoziţia iubitorilor de sport. “Parteneriatul Guvern-Primării-Consiliul Judeţean funcţionează în Dâmboviţa. Dovadă că ocupăm prima poziţie la nivel de România în ceea ce priveşte bazele sportive aflate în construcţie, ceea ce este un lucru foarte bun. Sunt finalizate o treime dintre acestea şi sper ca anul viitor să definitivăm lucrările şi la celelalte”, afirmă Florin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.
Primarii norocoşi spun că viaţa locuitorilor s-a schimbat radical odată cu darea în folosinţă a modernelor baze sportive, dotate cu nocturnă, vestiare, cabine de duşuri şi apă caldă. “Este unul dintre cele mai importante obiective realizate în Malu cu Flori, fiindcă le-am dat de lucru tinerilor, să lase barurile şi discotecile şi să se distreze pe terenul de sport. Vor avea acces toţi locuitorii comunei. D