Uleiul este folosit in majoritatea produselor pe care le consumam, dar de multe ori se face exces si ajungem sa ne imbolnavim, pentru ca nu realizam cat de importanta este folosirea lui cu moderatie.
Pentru a fi sigur ca nu ai probleme din aceasta cauza, incearca sa respecti cateva reguli:
1. Nu te baza doar pe ulei vegetal
Conform Men's Health, uleiul de porumb, de soia si alte tipuri de uleiuri vegetale au un continut foarte ridicat de omega 6, acesti acizi fiind buni pentru organism atunci cand sunt combinati cu omega 3. Cand exista un dezechilibru, pot aparea procese inflamatoare necontrolate in corp.
Astfel apar boli de inima, diabet si chiar cancer, potrivit unui studiu recent.
2. Extinde-ti gusturile
Nu toate grasimile sunt la fel de periculoase, intrucat nu au aceeasi structura, asa ca trebuie sa le alegi pe cele mai sanatoase. Incearca pret de o perioada dieta mediteraneana, bazata pe peste, ulei de masline, branza si alte produse sanatoase si vei vedea ca te vei simti mai bine, desi nu te vei infometa.
Incearca stilul frantuzesc facand omleta cu un strop de unt sau foloseste ulei de masline cand rumenesti ceapa pentru un sos de paste, in stil asiatic.
3. Este in regula sa folosesti unt
Contrar a ceea ce se crede, untul poate fi folosit in alimentatie fara sa creeze probleme, dupa cum afirma seful departamentului de nutritie de la Harvard. El spune ca nu exista dovezi concludente care sa lege acest aliment de bolile cardiovasculare, atat timp cat nu este consumat in exces.
Margarina are cel putin 80% uleiuri vegetale, ceea ce inseamna si grasimi rele, astfel incat este mult mai bine sa consumi unt, care este natural. Daca alegi unul degresat vei ingera cu o treime mai putine calorii, astfel incat iti vei putea mentine si silueta.
4.