Autorităţile judeţene se chinuiesc, de ani de zile, fără succes, să combată fenomenul transportatorilor ilegali de persoane, care fac legea pe principalele trasee din judeţ. La ultima şedinţă a Consiliului Judeţean s-a cerut înfiinţarea unui serviciu de control, subordonat C.J.T., care să verifice licenţele acordate transportatorilor şi să reducă fenomenul pirateriei, care a luat amploare.
Trei inspectori pe tot judeţul
Problema transportatorilor ilegali de persoane a fost luată, din nou, în discuţie la ultima şedinţă de plen a Consiliului Judeţean Timiş, când s-a atras atenţia asupra faptului că, pe anumite trasee, pentru care structurile specializate ale C.J. Timiş dau licenţe de transport, fenomenul pirateriei a luat o amploare fără precedent. Mai mulţi consilieri judeţeni au arătat că încă de acum doi ani s-a cerut înfiinţarea la nivelul C.J. Timiş a unui serviciu de control şi eliberare a licenţelor de transport, lucru care nu s-a întâmplat. S-a precizat, la aceeaşi şedinţă, că în acest moment sunt doar trei oameni care răspund de eliberarea licenţelor de traseu pentru curse regulate speciale şi de controlul în trafic. Aceasta în condiţiile în care actuala legislaţie transferă acţiunea de control şi de eliberare a licenţelor de la Autoritatea Rutieră Română către Consiliul Judeţean şi, probabil, în viitorul apropiat, C.J. Timiş va prelua tot ce ţine de transport judeţean de persoane.
Consilierii judeţeni au atras atenţia asupra faptului că trebuie înfiinţat neapărat un serviciu de transport pentru că personalul de acum este insuficient şi trei oameni nu se pot ocupa de toate aspectele legate de activitatea de control.“E nevoie de o structură care să aibă cel puţin opt angajaţi. În felul acesta s-ar putea face o acţiune de control cât de cât eficientă – şi aşa nu ar fi suficient, dar aceşti transportatori ilegali ar