Nu scapa musafirii tai neimpresionati cu aceasta reteta.
Timp de preparare:
Mediu
Numar de portii:
4-6
Complexitate:
mediu
Ingrediente principale:
cocos, ciuperci, ceapa, usturoi, bacon
Ingrediente
1 cocos mare, taiat bucati
25 cepe mici
3 capatani de usturoi, pisate
1 sticla vin Pinotage
sare grunjoasa si piper negru proaspat macinat
faina
2 linguri unt
1 lingura ulei de masline
200g bacon, taiat marunt
200g ciuperci portobellini curatate si lasate intregi
1/3 pahar coniac
2 linguri de jeleu de coacaze
PENTRU BUCHETUL GARNI
2 frunze proaspete de dafin
1 telina taiata in doua
4 crengute de cimbru
o mana de patrunjel
PENTRU SERVIRE
patrunjel tocat
felii de paine alba
unt topit
piure de cartofi
Mod de preparare
Pasul 1
Faceti buchetul garni.Legati impreuna telina, frunzele de dafin, cimbrul si patrunjelul. Daca aveti o bucata de tifon inveliti usturoiul in el inainte de a-l adauga in legatura.
Pasul 2
Curatati ceapa.Puneti cepele intr-un bol; acoperiti-le cu apa clocotita timp de 1 minut, apoi scurgeti si acoperiti cu apa cu gheata. Taiati radacinile si decojiti, lasand restul intact.
Pasul 3
Marinati cocosul.Puneti bucatile de cocos intr-un vas cu buchetul ganrni si cu usturoiul. Turnati vinul; marinati cel putin 2 ore. Scoateti pasarea din marinata, uscati-o si dati-o prin faina. Incalziti untul si uleiul de masline intr-un vas mare si prajiti cocosul pana se rumeneste, la foc mediu. Dati-l deoparte.
Pasul 4
Prajiti celelalte ingrediente si flambati-le.Adaugati baconul in vas si prajiti-l usor pana devine crocant. Scoateti-l cu o paleta. Adaugati ceapa (mai adaugati unt daca este necesar) si prajiti-o pana devine aurie. Adaugati ci