Duminică, 9 octombrie, la Batoş va avea loc tradiţionala “Sărbătoare a Mărului”, ajunsă în acest an la ediţia a X-a. Devenită o tradiţie a zonei, sărbătoarea va reuni producătorii de mere din zonă, care-şi vor expune la vânzare marfa, iar vizitatorii vor fi ademeniţi cu recolta toamnei, care va fi expusă la standurile fiecărui producător. La fel ca şi la ediţiile anterioare va onora cu prezenţa, la sărbătoarea de la Batoş, Emil Tămăşan, producător de mere din Uila. Acesta va fi prezent cu un stand bogat din care nu vor lipsi merele şi alte delicatese obţinute prin prelucrarea producţiei proprii. “Fiindcă e sărbătoarea mărului, ne vom prezenta cu zece soiuri de mere, din care nu vor lipsi Jonathan, Golden, Starkrimson, Renet de Canada, Parmen, Bătul, Gustav durabil şi altele care sper să fie pe placul celor care ne vor vizita standul. Producţia în acest an a fost mai bună la soiurile de mere roşii, mai slabă pe soiurile galbene, respective Golden. De asemenea, vom expune produse horticole proprii, la vânzare, tot felul de compoturi şi dulceţuri rezultate din prelucrarea produselor horticole proprii, cireşe, vişine, mere, pere şi prune. Această sărbătoare a mărului este foarte importantă, oferă o promovare a mărului, a zonei pomicole a Batoşului, şi o bună ocazie producătorilor din zonă de a-şi face cunoscută marfa şi nu în ultimul rând ca şi afacere, fiindcă se vând fructe şi se fac bani”, a declarat Emil Tămăşan, administrator SC Timtex Agro SRL din Uila.
Oţetul de Batoş, nelipsit de la festival
Merele nu vor monopoliza sărbătoarea de la Batoş, vizitatorii vor putea alege produse obţinute din prelucrarea mărului, printre care oţetul, reprezentat de firma Aceto SRL din Batoş. Produsul fabricat de aceştia fiind 100% natural, calitatea fiind garantată de o experienţă de peste 25 ani. „Vom fi prezenţi la Sărbătoarea Mărului cu tradiţionalul oţet de Batoş