Cazinoul Constanţa a fost predat oficial Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), ieri, cu ocazia semnării documentelor de predare-primire a imobilului din administrarea Primăriei Municipiului Constanţa în cea a MDRT.
Imobilul a fost cedat de Primăria Constanţa şi va intra în administrarea ministerului pe perioada reabilitării, operaţiune care se va derula pe parcursul a doi ani, potrivit unui comunicat emis, ieri, de MDRT. Documentele de predare-primire au fost semnate de Răzvan Murgeanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Ana Maria Topoliceanu, director general al Companiei Naţionale de Investiţii.
Guvernul României a aprobat, în şedinţa de la 1 septembrie, hotărârea privind preluarea imobilului - teren şi construcţie - "Cazino Constanţa", aparţinând domeniului privat al Municipiului Constanţa, din administrarea Consiliului Local al Municipiului Constanţa, în administrarea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. Cazinoul a fost cedat prin hotărâre de Consiliu Local din cauză că administraţia locală a declarat că nu are fonduri pentru a-l reabilita. Reabilitarea cazinoului ar fi costat administraţia locală câteva milioane de euro.
Primarul Constanţei a anunţat, în luna mai, că doreşte să vândă Cazinoul din Constanţa după ce a încetat contractul cu firma care concesionase acest obiectiv în urmă cu patru ani. Contractul dintre Primăria Constanţa şi Queen Investments SRL, încheiat în anul 2007, prevedea concesionarea cazinoului pe o perioadă de 49 de ani, cu drept de prelungire, municipalitatea Constanţa urmând să primească anual 140.000 de euro. Anunţul lui Radu Mazăre a stârnit un val de reacţii din partea prefectului judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a democrat-liberalilor constănţeni şi a două asociaţii civice, care s-au opus vânzării monumentului.
Sumele necesare rea