Cea de-a patra ediţie a îndrăgitului eveniment are loc în perioada 6-12 octombrie la Teatrul Luceafărul. Timp de o săptămână micuţii se vor putea bucura de personajele îndrăgite, iar părinţii îşi vor aminti magia copilăriei la spectacolele puse în scenă la Iaşi.
17 piese de teatru pentru copii, în interpretarea unora dintre cele mai apreciate companii de profil din întreaga lume vor urca pe scena Teatrului Luceafărul. Spectacolul care va deschide Festivalul este „Scufiţa Roşie", de Joel Pommerat, după povestea populară, ce urmează să fie prezentată de la orele 11.00 şi 18.00 la Sala Mare. „Publicul copil are dreptul la aceeaşi profunzime a căutării, la aceeaşi dorinţă de perfecţiune ca publicul adult. Cei mici au dreptul ca noi, artiştii, să nu ajustăm nimic din felul în care facem teatru atunci când facem teatru pentru ei", spune regizorul.
Teatrul Naţional Iaşi premiat de UNITER după zece ani
Cea de-a doua zi a Festivalului va aduce în faţa publicului o poveste românească, pusă în scenă chiar de artiştii Teatrului Luceafărul. „Dumbrava Minunată" este o versiune fidelă a cunoscutei poveşti, spectacolul fiind centrat pe feeria din dumbrava traversată de Lizuca şi prietenul său, Patrocle. În subtext, spectatorii vor avea parte de prezentarea unor valori importante, precum iubirea familială, importanţa prieteniei, comuniunea cu natura şi nevoia de a proteja frumuseţile ei unice.
Festival cu premiere naţionale
În premieră naţională, la Iaşi, în cadrul Festivalului, va fi prezentat vineri, pe 7 octombrie, filmul documentar „Teatrul lui Svoboda". Acesta portretizează viaţa şi opera scenografului Josef Svoboda, care a încercat să jongleze cu libertatea de creaţie, viaţa de familie şi alianţele politice din vremea regimului comunist.
O altă premieră ce urmează să fie prezentată în cadrul Festivalului este „3 poveşti cu zmei" di