La începutul anilor 2000, când fondatorii Google Larry Page şi Sergey Brin căutau un director pentru a conduce motorul de căutare, cei doi s-au oprit asupra lui Steve Jobs, potrivit documentarului Game Changers, realizat de Bloomberg.
Larry Page a condus iniţial Google dar pe urmă investitorii au cerut un director executiv cu vizibilitate, care să conducă firma. Pe atunci Page şI Brin au intervievat 12-13 candidaţi dar nu le-a plăcut niciunul. Îl voiau, în schimb, pe Jobs, pe care îl admirau şi care era “eroul” lor.
Însă pe atunci Jobs era ocupat să reinventeze Apple, şI, cel mai probabil, lucra la iPod, care a revoluţionat industria muzicală. Ulterior, cei doi “googleri” l-au ales pe Eric Schmidt, care anterior a fost executiv la Sun Microsystems şI a condus producătorul de Linux Novell. Schmidt nu are aproape nimic în comun cu Jobs, şi a condus Google ca director executiv din 2001 până în acest an, când a cedat din nou timona lui Larry Page.
Schmidt şi Jobs au devenit prieteni pe măsură ce cele două companii conlucrau la mai multe proiecte. În fapt, cei doi au fost pe aceeaşi scenă în 2007, când Jobs a prezentat pentru prima oară iPhone. Ba chiar atunci glumeau că ar trebui să îşi fuzioneze companiile pe care le conduceau. Schmidt a fost membru al consiliului de administraţie al Apple din 2006 până în 2009, când a demisionat din cauza intrării Google pe piaţa de telefonie mobilă prin producerea sistemului de operare Android, bazat pe Linux. Sistemul de operare iOS, dezvoltat de Apple este derivat din Mac OS X, care la randul lui este bazat pe Unix, un "var" al Linux.
Războiul Apple-Google
Atunci Jobs a luat foc şI ameninţa că va da Google în judecată, după ce Android a început să ameninţe copilul său de suflet, iPhone. Jobs “s-a jurat” în faţa angajaţilor să apere iPhone şI a luat în râs mantra Google “don't be evil” (“Nu f