Oficial, Cazinoul Constanţa este de ieri în mâna Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, care îl dă Companiei Naţionale de Investiţii pentru a-l reface şi pentru a-l aduce la stadiul iniţial din punct de vedere arhitectural, aşa cum arăta la momentul când a fost inaugurat, în 1910. „Dacă mai stătea cinci ani, nu se mai putea face nimic din această clădire", a spus ieri Murgeanu, după ce a semnat protocolul de predare-primire
Oficialii administraţiei locale, viceprimarul Decebal Făgădău, împreună cu Răzvan Murgeanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, şi cu Ana Maria Topoliceanu, director general al Companiei Naţionale de Investiţii, au parafat colaborarea, promiţând ca în toamna anului 2013 emblema Constanţei să fie redată în funcţiune şi să deservească municipalităţii şi constănţenilor, aşa cum se întâmpla la începutul secolului.
Protocolul de predare-primire a fost semnat simbolic chiar în faţa obiectivului care va fi reabilitat. Printre cei prezenţi la eveniment a fost şi prefectul Claudiu Palaz, care a avut un rol semnificativ în realizarea acestui acord, dar şi directorul Direcţiei Patrimoniu din cadrul Primăriei Constanţa, Ramona Dospinescu.
„Consfinţim asanarea unei nedreptăţi, păcat de această clădire că este lăsată aşa cum arată acum. Este strigător la cer", a declarat retoric secretarul de stat din cadrul MDRT, constănţean la origini. Acesta a destăinuit faptul că în urmă cu trei ani, când a vizitat ultima dată acest obiectiv, Cazinoul nu arăta nici pe departe aşa cum este acum. „Arată mult mai rău. Dacă mai stătea cinci ani de zile nu se mai putea face nimic din această clădire", a spus Murgeanu.
Reabilitarea durează doi ani
Povestea, cu final fericit până acum, de refacere a emblemei Constanţei cu bani din bugetul statului a pornit la iniţiativa prefectului Constanţei,