Pirotehniştii ISU Braşov au detonat 29 de elemente de muniţie rămase neexplodate, din Primul cât şi din Al Doilea Război Mondial, pe un câmp dintre localităţile Hărman şi Bod.
Ieri de dimineaţă, echipa de pirotehnişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, asistaţi de un echipaj SMURD, s-au deplasat cu materialele explozibile pe un câmp situat între localităţile Hărman şi Bod. Au săpat o groapă adâncă mai mare de un metru şi au aşezat proiectilele cu mare grijă pentru a le detona controlat. După ce perimetrul a fost eliberat de toţi cei prezenţi s-a început procedura. Cele 26 de bombe de aruncător de 82 de milimetri, respectiv 120 de milimetri, plus trei proiectile, au fost găsite în ultimele trei luni în localităţile Bran, Sânpetru şi Făgăraş. „Cele 26 bombe de aruncător aveau o rază de acţiune de 700, respectiv 1.000 de metri, iar unul din proiectile, denumit ruptură-beton, era folosit în războaie pentru a distruge în totalitate clădirile”, ne-a declarat Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt ISU Braşov. Numai în acest an trei persoane din judeţele Braşov, Ialomiţa şi Cluj şi-au pierdut viaţa după ce au încercat distrugerea unor proiectile găsite în propriile curţi. Pirotehniştii ISU Braşov au detonat 29 de elemente de muniţie rămase neexplodate, din Primul cât şi din Al Doilea Război Mondial, pe un câmp dintre localităţile Hărman şi Bod.
Ieri de dimineaţă, echipa de pirotehnişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, asistaţi de un echipaj SMURD, s-au deplasat cu materialele explozibile pe un câmp situat între localităţile Hărman şi Bod. Au săpat o groapă adâncă mai mare de un metru şi au aşezat proiectilele cu mare grijă pentru a le detona controlat. După ce perimetrul a fost eliberat de toţi cei prezenţi s-a început procedura. Cele 26 de bombe de aruncător de 82 de milimetri, respe