“Şcoala Veselă” şi “Peter Pann” sunt cele două unităţi din Giurgiu unde copiii giurgiuveni primesc o educaţie complementară. After school-urile percep câte 500 de lei pentru serviciile oferite. În aceşti bani, copiii sunt aduşi de la şcoală cu maşina firmei, sunt supravegheaţi la pregătirea temelor, de cadre didactice, servesc masa de prânz şi o gustare şi se joacă.
Mai eficientă decât orice bonă, soluţia after school, cea mai modernă alternativă educaţională, şi-a făcut loc şi pe piaţa giurgiuveană. În municipiu funcţionează două astfel de unităţi, “Peter Pann” şi “Şcoala Veselă”, care oferă aceleaşi condiţii de supraveghere şi educare a copiilor ca în orice alt after school din Capitală.
Aproximativ 100 de elevi frecventează o astfel de formă complementară de studiu, unde merg după orele desfăşurate la şcoală. Copiii rămân acolo până la venirea părinţilor de la serviciu şi, între timp, sea flă în grija unui personal de specialitate care îi supraveghează la rezolvarea temelor şi îmbină învăţatul cu modul plăcut de a petrece timpul.
Primul after school din Giurgiu
Primul after school înfiinţat în municipiu este “Peter Pann” situat pe bulevardul I.C. Brătianu. Şi-a deschis porţile în toamna anului 2009 iar de atunci gâzduieşte în fiecare an şcolar zeci de copii, după orele de curs.
“Am păstrat acelaşi tarif ca şi anul trecut, de 500 lei. În prezent avem aproximativ 30 de copii înscrişi, capacitatea noastră este de 40 de locuri aşa că părinţii care vor să-şi înscrie copiii o pot face chiar dacă a început anul şcolar, în funcţie de locurile libere”, spune Diana Mirea, managerul after schoolului.
De asemenea, dacă părinţii vor ca odraselele să înveţe o limbă străină în plus, să ia lecţii de dans, să picteze sau să participe la cursuri de teatru trebuie să plătească în jur de 150 lei în plus.
Înfiinţată în septembrie 2010, “Şcoala Ve