Joi seară, membrii Biroului Politic Teritorial al PNL Bihor au discutat retragerea sprijinului politic acordat preşedintelui Consiliului Judeţean, Radu Ţîrle, însă niciunul dintre liderii liberali nu au dorit să comenteze public acest subiect.
Se discută
Singurul reprezentant al PNL Bihor care a abordat chestiunea sancţionării lui Radu Ţîrle este deputatul Lucia Varga care, deşi nu a participat la reuniunea Biroului Politic Teritorial, totuşi a recunoscut existenţa "problemei Ţîrle". "Nu ştiu exact ce i s-a reproşat domnului Ţîrle, ştiu doar că s-a pus în discuţie retragerea sprijinului politic", a spus Lucia Varga într-o conferinţă de presă desfăşurată vineri.
Întrebată care sunt motivele în baza cărora PNL Bihor ia în calcul, practic, excluderea lui Ţîrle din partid, deputatul a afirmat că este vorba despre faptul că acesta nu s-ar fi dovedit eficient în conducerea Consiliului Judeţean, ceea ce i-a dezamăgit pe liberalii bihoreni, mai ales în comparaţie cu rezultatele obţinute de primarul Oradiei, Ilie Bolojan. "În municipiu se văd peste tot rezultate, dar în judeţ sunt lucruri pe care le-am fi vrut dinamizate", a spus Varga, adăugând că problema Ţîrle va fi dezbătută în cadrul Delegaţiei Permanente, singurul for în care, statutar, se poate hotărî adoptarea unei sancţiuni.
"Din câte ştiu, Delegaţia Permanentă încă nu a fost convocată", a mai precizat Lucia Varga.
Înapoi în PDL?
Neoficial, pe lângă ineficienţa manifestată la conducerea Consiliului Judeţean, liberalii îi impută lui Ţîrle şi faptul că ar negocia revenirea sa în PDL, tocmai pentru a candida la un nou mandat în fruntea CJ.
Radu Ţîrle a devenit membru al PNL Bihor în vara anului 2008, cu o lună înaintea alegerilor locale, unde a candidat la şefia Consiliului Judeţean, după ce fusese exclus din PDL în urma unui conflict cu fostul primar al Oradiei, Petru Filip. La a