Unii agenţi imobiliari din Galaţi privesc din alt unghi de vedere, decât cel comun, subvenţiile la caldură. Pentru impulsionarea pieţei imobiliare, consideră ei, subvenţiile la caldură ar trebui eliminate. Astfel persoanele cu venituri mici ar ajunge să acumuleze datorii şi, nevoiţi să-şi vândă locuinţele, s-ar muta la ţară, fapt care ar duce la repopularea satelor.
„I-am învăţat pe toţi puturoşii să stea în apartamente, fără să muncească. Ei adună debite, iar statul le plăteşte ajutoare şi întreţinerea. Dacă nu ar avea subvenţii , aceşti oameni şi-ar vinde apartamentele şi ar pleca la ţară. Satele ar înflori, apartamentele s-ar vinde mai repede, s-ar face mai multe tranzacţii şi s-ar încasa mai mulţi bani la buget" a spus Vlad Marin, administratorul unei agenţii imobiliare din Galaţi.
Am solicitat şi părerea reprezentantului unei din cele mai defavorizate categorii sociale, lui Vasile Panţur, preşedinte al Alianţei Pensionarilor pentru conciliere din Galaţi.
„Este o totală discriminare pentru pensionari şi pentru cei care au construit această ţară. Nu au dreptul să ne trimită să locuim la ţară, pentru că aici am muncit, aici am construit. Subvenţia este necesară şi este normală, pentru că aceşti oameni sunt cetăţeni ai României şi trebuie susţinuţi",a spus Vasile Panţur, preşedintele Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere.
Subvenţia se acordă pentru persoanele care se încălzesc cu lemne, gaze sau sunt branşate la sistemul centralizat de termoficare. Pot beneficia de ajutor familiile care au venituri de până la 786 lei pe membru de familie. O altă cerinţă impusă este ca solicitantul să nu deţină clădiri sau alte spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu, ori alte imobile aflate în proprietate, cu excepţia locuinţei de domiciliu.