Turneul final al Cupei Mondiale la rugby din Noua Zeelandă a ajuns în faza sferturilor de finală. Două meciuri se vor disputa sâmbătă, 8 octombrie şi celelalte două duminică, iar meciul Anglia-Franţa se detaşează nu atât prin calităţile celor două echipe, cât mai ales prin defectele lor.
Anglia și Franța sunt de departe cele mai lipsite de formă dintre cele opt echipe calificate în sferturile Cupei Mondiale la rugby. Deși a câștigat toate cele patru meciuri din grupa preliminară, Anglia a fost afectată de incidente în afara terenului, care l-au pus la grea încercare pe antrenorul Martin Johnson.
Mai întâi a fost incidentul dintr-un local de noapte, unde după meciul cu Argentina, căpitanul echipei, Mike Tindall, proaspăt căsătorit cu Zara Philips, nepoata Reginei Elisabeta, a fost văzut într-o postură jenantă cu o femeie.
Apoi, trei jucători din lotul echipei, James Haskell, Dylan Hartley și Chris Ashton, au fost mustrați de Martin Johnson, pentru că au folosit un limbaj obscen față de o cameristă de la hotelul echipei.
Un astfel de comportament nu ar fi surprinzător din partea unor fotbaliști, dar pentru niște jucători de rugby, el este suprinzător.
Alți doi jucători, Courtney Lawes și Delon Armitage, au primit suspendări pentru comportament indisciplinat pe teren, ca și doi membri ai staff-ului tehnic, care au înlocuit mingea cu care Jonny Wilkinson urma să încerce transformarea unei lovituri de pedeapsă, fără aprobarea arbitrului, lucru nepermis de regulament. Problemele Franţei
Franța are probleme de altă natură. Comportarea foarte slabă din grupa preliminară, care a culminat cu o înfrângere împotriva echipei din Tonga, a generat zvonuri că jucătorii ar fi pe marginea revoltei împotriva antrenorului Marc Lievremont.
Cert este că antrenorul și-a criticat în public jucătorii pentru lipsa de ambiție, iar jucăt