Adevărul simbolului Apple se află undeva între mărul care face trimitere strict la numele companiei, mişcarea homosexuală şi fructul din care a muşcat Alba ca Zăpada.
Simbolul Apple, mărul muşcat, este recunoscut în lumea întreagă. Însă pentru ceea ce reprezintă el, există două variante: cea oficială şi cea care ţine de legendă.
Revoluția lui Steve Jobs
Steve Jobs, omul care a fondat Apple şi a schimbat vieţile a milioane de oameni, a murit după o luptă de opt ani cu o boală necruţătoare: cancerul. Miercuri seară, zeci de milioane de oameni din întreaga lume şi-au închis computerele Macintosh sau tabletele iPad, au trimis mesaje de pe telefoanele iPhone şi au adormit ascultând muzică la iPod. citește toate detaliile
Primul logo Apple a fost creat în 1976, de către Steve Jobs şi Ron Wayne. Inspiraţia pentru desenul care îl înfăţişa pe Isaac Newton stând sub un măr, cu un fruct deasupra capului, a reprezentat-o un citat al poetului britanic William Wordsworth (care apare şi el în siglă): „Newton… a mind forever voyaging through strange seas of thought” (în traducere, „Newton… o minte mereu în călătorie prin ciudatele mări ale gândirii”).
Pentru că a considerat că desenul conţine prea multe detalii pentru a putea fi reprodus cu uşurinţă pe toate produsele Apple, Jobs l-a angajat pe Rob Janoff pentru a regândi sigla.
FOTOGALERIE APPLE
Dă click pe fotografie pentru a vedea imaginea mărită
Acesta din urmă a creat un logo plin de semnificaţii: un măr muşcat, colorat – pe orizontală – în culorile curcubeului. Mărul ar fi trimis la descoperirea gravitaţiei de către Newton, iar culorile la separarea spectrului luminos de către Isaac Newton. Prin culori, Jobs dorea să „umanizeze” compania, să o coloreze, iar dungile sugerau că Apple crease primul computer care putea reproduce imagini colorate. În 1997, log