Şi ediţia din acest an a Maratonului Internaţional Bucureşti are ca scop acţiuni caritabile.
Maratonul în zilele noastre nu mai înseamnă doar parcurgerea celor 42,195 kilometri cât mai rapid posibil. Urmând modelul întâlnit la marile curse ce se ţin în Europa de Vest şi America de Nord, organizatorii Maratonului Internaţional Bucureşti (MIB) continuă colaborarea cu Viitor Plus - Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă şi cu Hospice Casa Speranţei, pentru a susţine programele ecologice şi umanitare derulate de aceste organizaţii nonguvernamentale şi nonprofit.
Sumele de bani provenite din achitarea taxei de participare la Cursa Populară Gillette şi de la Pasta Party vor fi donate acestora. De asemenea, au fost organizate în parteneriat, două crosuri, ca antrenamente pentru Bucharest International Marathon. La Crosul Pădurii, de pildă, desfăşurat în Parcul Tineretului, în 29 mai, sub deviza „Aleargă pentru sănătate şi pentru un copac", au participat 327 de adulţi şi 78 de copii. Pe lângă participarea la mişcare, fiecare a donat minimum 3 kilograme de hârtie în vederea reciclării. Graţie lor s-au colectat 2.036 kilograme de maculatură, dar şi fondurile necesare plantării a 4.000 de puieţi în cadrul proiectului „Adoptă un copac!".
„La Londra, atmosfera e de carnaval"
Dincolo de premii, aşadar, şi ediţia din acest an a MIB are ca scop diverse acţiuni caritabile. Prima condiţie o reprezintă participarea românilor. Fie direct în cursă, fie de pe margine, ca spectatori. Preşedinte al Bucharest Running Club, organizatorul întrecerii, Valeria Răcilă van Groningen a participat în 17 aprilie la Maratonul Londrei, în întrecerea personalităţilor implicate în susţinerea unor acţiuni caritabile, şi a fost impresionată de atmosfera creată de spectatori, în număr de un milion. „A fost ca la un carnaval", spune campioana olimpică din 1984.
Şi la Londra, şi la