Oraşele Galaţi şi Constanţa par să fie „înrudite" şi prin strânsele legături ce par să existe între personajele lumilor underground din cele două mari judeţe: un exemplu clar în acest sens a fost oferit de cazul „comando pentru Bamburic"
Pe principiul „o mână spală pe alta" sau, din contră, dintr-o pură coincidenţă, instanţele din Constanţa şi Galaţi par să-şi paseze liniştite dosarele de corupţie între ele. Fireşte, totul se întâmplă prin intermediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, care nu o dată, a decis ca procese al căror curs ar fi putut fi influenţat la Constanţa să se judece la Galaţi, pentru a nu exista semne de întrebare în legătură cu imparţialitatea judecătorilor. Desigur, deciziile Curţii Supreme au mers şi în sens invers: dosare de la Galaţi au fost strămutate la Constanţa, pentru asigurarea unor judecăţi corecte în ochii legii.
Interesant este însă faptul că, dincolo de schimbul mai mult sau mai puţin impus de dosare de corupţie, oraşele Galaţi şi Constanţa par să fie „înrudite" şi prin strânsele legături ce par să existe între personajele lumilor underground din cele două mari judeţe. Iar un exemplu clar în acest sens a fost oferit de cazul „comando pentru Bamburic", când procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa au spus că în tentativa de asasinat comisă asupra afaceristului constănţean Liviu Bamburic ar fi fost angajaţi mai mulţi gălăţeni, „jocurile" fiind aranjate de constănţeanul Cristian Fălcuş, zis Ipu, şi Daniel Lili Dediu, presupus lider underground gălăţean. Dar să o luăm concret, în urmă cu două zile, pe rolul Secţiei penale a Curţii de Apel Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul 1090/36/2011, al cărui obiect îl reprezintă „fapte de corupţie". Mai exact, cauza priveşte societatea Euroil SRL Galaţi, judecată pentru dare de mită, şi pe Ioan Marta, acuzat de asemenea de fapte de corupţie. Înregistrat ini