Pe parcursul a nouă zile, începând de vineri, pe acordurile muzicii populare vă puteţi delecta cu produse de sezon la sărbătoarea recoltei şi a vinului dobrogean. Pastrama sfârâie pe grătare, mustul curge din zdrobitor, iar strugurii cei mai dulci şi parfumaţi sunt bâzâiţi de albine.
Târgul tradiţional de toamnă, găzduit de Pavilionul Expoziţional Constanţa, a adunat din toată ţara peste 250 de producători. Legume, fructe, lactate, carne, miere, produse pentru cămara de iarnă, dar şi obiecte meşteşugăreşti, pe toate le găsiţi la târgul de toamnă. Click pe poze pentru galerie foto!
Veniţi tocmai din Bucovina, satul Milişăuţi, Cristina Păsărilă a expus pe tarabă pastramă de oaie, cârnaţi, şunculiţă afumată, tobă, şorici, brânză de burduf, caş de oaie dulce, telemea, pălincă. Te ademeneşte cu o bucată de pastramă şi te invită să guşti şi din şorici. Este imposibil să nu te încânte combinaţia de mirosuri şi preţurile acceptabile: pastrama - între 30 şi 40 de lei, toba - 25 de lei, brânza de burduf - 25 de lei, telemeaua - 20 de lei, pălinca - 15-20 de lei.
La o tarabă mai încolo, strugurii de Ostrov atrag constănţenii ca un magnet. Sunt galbeni sau negri, lunguieţi, pe alese şi pe gustate. Vânzătoarea fredonează muzica populară care se aude de pe marginea lacului şi te invită să cumperi. Preţurile, ca în oraş - 4 lei kilogramul.
În spatele standului de struguri de Ostrov, mustăria Vrancea te ademeneşte cu un pahar de must Cabernet. Un litru costă 8 lei, iar un pahar 2 lei.
În faţa standurilor de grătare, gospodidene au pregătit zacuscă (10 lei), gogoşari la borcan (6 lei kilogramul), castrageţi în oţet (30 de lei borcanul de 5 litri), suc de roşii (10 lei sticla), ardei umpluţi cu castraveţi (35 de lei borcanul de 5 litri).
Târgul este deschis până duminică, 16 octombrie, de dimineaţă şi până seara, la Pavilionul Expoziţional.