De-a lungul timpului, migdalelor le-au fost atribuite o multime de semnificatii, fiind considerate chiar aducatoare de noroc in tari precum Italia, Suedia, Statele Unite sau India. In Italia erau chiar servite mirilor la nunta, ca simbol al sanatatii, fertilitatii si al norocului. Pe langa toate aceste aspecte, insa, ele sunt si extrem de bogate in nutrienti.
Compozitia migdalelor
Conform suite 101, cercetatorii de la Universitatea Tufts au demonstrat ca migdalele au foarte multe flavonoide. Mai exact, 28 de grame de seminte sunt echivalente cu o portie de brocoli gatit.
Ele contin si tocoferol, o forma de vitamina E. Contin proteine si fibre, fiind sarace in carbohidrati. Au si magneziu si calciu, 20-25 de migdale continand aproximativ aceeasi cantitate de calciu cat un sfert de cana de lapte. In plus, vei mai beneficia si de magneziu, mai mult decat cel din spanac si terci de ovaz, dar si cupru.
Mai mult decat atat, 90% din grasimea din migdale este alcatuita din acizi mononesaturati.
Beneficiile migdalelor
Antioxidantii continuti previn cancerul, bolile de inima si alte boli grave, caci feresc organismul de radicalii liberi. Vitamina E pe care o contin este buna pentru piele.
Potrivit unui studiu de la Universitatea din Toronto, ele scad nivelul colesterolului rau, te scapa sau macar amelioreaza durerile de stomac, sunt bune pentru diabetici datorita indicelui glicemic scazut si mentin senzatia de satietate.
Calciul previne osteoporoza si intareste oasele, dintii si muschii, potasiul imbunatateste circulatia si confera mai multa energie. Fibrele previn bolile de inima, diabetul, constipatia, cancerul de colon si cel rectal. Si proteinele au rolul lor, facand ca sangele sa circule mai bine prin corp, astfel incat muschii si organele sa functioneze perfect.
Migd