Criza şi medicamentele tot mai scumpe, neîncrederea de multe ori în sistemul sanitar de stat i-au determinat pe mureşeni să apeleze la metode alternative de vindecare a diverselor boli.
Tot mai mulţi bolnavi încep să înţeleagă faptul că anumite afecţiuni încep de la suflet, iar vindecarea este posibilă atunci când sunt conştientizate. Mai mult, există şi alte boli care pot fi ameliorate prin masaje, încărcări cu energie sau reflexo-terapie.
Medicina alternativă devine tot mai atractivă pentru suferinzii care s-au săturat să tot stea pe la cabinete cu reţetele în mână, ca apoi să bătătorească prin tot oraşul în căutare de medicamente compensate sau gratuite. Mulţi au înţeles că există metode mai puţin costisitoare de a ţine sub control o spondiloză, o durere de stomac, chisturi sau chiar stresul apelând la metode tradiţionale. Mai puţin costisitoare decât consultaţiile la cabinetele private şi mai puţin stresante decât atmosfera de spital, soluţiile alternative scot din impas mulţi suferinzi. „M-a durut ficatul de multă vreme. Tot am luat una, alta, dar lucrurile nu s-au îmbunătăţit. După ce am înghiţit medicamente cu pumnul am zis să încerc la reflexo-terapie. Funcţionează, sunt aproape de sfârşitul tratamentului, dar am rezultate bune" a declarat Otilia Puşcaşiu, de 48 de ani.
Medicina alternativă nu este de lux! Dacă la cabinetele private o consultaţie variază între 60 şi 150 de lei, poate şi mai mult, după care fiecare investigaţie se plăteşte,metodele tradiţionale sunt mult mai ieftine. Materia primă este cea oferită de natură. Dacă ne referim la plante sau la metodele băbeşti , costul lor este aproape nesemnificativ. Reflexo-terapia costă o şedinţă între 8 şi 20 de lei, depinde de afecţiune şi durată, nu există efecte secundare şi nici contra-indicaţii, atunci când e făcută de un specialist. „Cei care practică medicina alternativă se ocupă în pr